Bezárás
Térkép

Térképre tettük, hol lesznek szeptembertől iskolarendőrök – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében igényelték a legtöbbet

Ősztől 491 iskolai intézményben lehetnek iskolaőrök. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) közzétette az intézmények listáját, mi pedig térképre tettük őket.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!
Támogatom

Az EMMI által közzétett listában 491 intézmény szerepel, ezek közül 288 köznevelési, 203 szakképzési intézmény. Az országgyűlés által 2020. július 3-án elfogadott törvény elméletben azt a célt szolgálná, hogy az iskolarendőrök visszaszorítsák az iskolai erőszakot a diákok között és csökkenjen a diákok felől a pedagógusokra irányuló erőszak.

Az EMMI közleménye szerint “az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van”, a listát pedig az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján állt össze. A térképbe az egérrel vagy a touchpaddel bele lehet nagyítani.

Az iskolarendőrök eloszlása az intézmények címe szerint

A felmérés és az intézményvezetők kérése alapján ezek szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van a legtöbb olyan iskola, amely iskolaőrt igényel, számszerűen 77 ilyen intézményről beszélünk. A második helyre Somogy megye került 42, a harmadikra pedig Pest 37 oktatási intézménnyel.

Bátorfy Attila

Ha már egyszer itt vagy… Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom