Bezárás
infografika

Interaktív: nézd végig Budapest várostörténetét az őskortól napjainkig

Az ATLO-n készített legújabb anyagunkban azt mutatjuk be, hogy Budapest hogyan fejlődött. Az interaktív cikkben az őskortól kezdve a keltákon, rómaiakon, a középkoron és az újkoron át egészen napjainkig követheted, hogy a jelenlegi Budapest területén milyen egykori telepek, falvak, községek és városok voltak, amelyek vagy eltűntek az évszázadok alatt, vagy pedig Pest, Buda és Óbuda terjeszkedése végül magába olvasztott.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!
Támogatom

Az interaktív anyagból megtudhatod például, hogy a Gellért-hegyen még a rómaiak érkezése előtt egy kelta erőd volt, hogy a középkorban az Erzsébet híd budai hídfőjénél volt Kispest, és hogy a Deák tér környékén volt is volt egy Bécs, vagy hogy a Kőér, a Logodi utca, és a Gubacsi út is egy, azóta eltűnt települést jeleznek.

Infografika: Atlo

A teljes cikkért kattints ide:

Budapest várostörténete az őskortól napjainkig

BUDAPESTAZ ŐSKORTÓLNAPJAINKIG Budapest területén az őskortól kimutathatók az emberi letelepedés nyomai. Ebben az anyagunkban az mutatjuk be, hogy az 1950. január 1-én megalakult, a jelenlegi közigazgatási határokat rögzítő Nagy-Budapest területén milyen települések voltak az ő

Bátorfy Attila

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom