Bezárás
Augusztus 20.

Trónok harca Székesfehérváron – Hogyan öröklődött a magyar korona?

Augusztus huszadikára, a magyar állam alapításának ünnepére interaktív anyagban mutatjuk be, hogy az elmúlt 918 év alatt kik fordultak meg a magyar trónon és köztük milyen rokoni kapcsolat volt.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!
Támogatom

918 év alatt hatvan király, esetleg ellenkirály, vagy trónkövetelő küzdött a magyar trónért. Nagy részük az Árpád-, a Habsburg-, vagy az Anjou-ház leszármazottjaként formált igényt a hatalomra és sokszor családon belüli erőszakkal biztosította be azt. A magyar királyok utódlásának története izgalmas, fordulatos kalandregény az évszázadok távlatából megszépülő, borzongató részletekkel.

Az Átlón megjelenő interaktív anyagunkban királyról-királyra adjuk a koronát. Megnézzük, hogy melyik uralkodónk, milyen jogon nyerte el a hatalmat. A száraz felsorolás helyett több nagy vizualizációval segítjük a megértést.

kiralyok from Atlo Team on Vimeo.

A teljes interaktív anyagot az alábbi linkre kattintva érheted el:

Trónok harca Székesfehérvár – Hogyan öröklődött a magyar korona?

918 év alatt hatvan király, esetleg ellenkirály, vagy trónkövetelő küzdött a magyar trónért. Nagy részük az Árpád-, a Habsburg-, vagy az Anjou-ház leszármazottjaként formált igényt a hatalomra és sokszor családon belüli erőszakkal biztosította be azt. A magyar királyok utód

Mikola Bence

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom