Egy grafikon arról, milyen ütemben szálltak el az úszó-világbajnokság költségei

 

Összeszedtük, hogy eddig mikor, milyen költségekkel nőtt a budapesti úszó-világbajnokság költsége közbeszerzéseken és közbeszerzés nélkül. 38 milliárdról indult, jelenleg 133 milliárdnál tart. Az adatbázist innen lehet letölteni.

 

tetszett_a_cikk3

 

 • dimitrij
 • Jenő Swiss

  Azért mert közzétételi idő szerint szerint egy grafikonon “összeadva” ábrázoljátok önmagában még nem szálltak el.. Ahhoz hogy “elszálljanak” kéne egy viszonyítási alap, kéne mutatni a tervezett költséget vagy az a grafikon X tengelye? Inkább ezt a címet kellene adni most a cikknek: Költségek vizes VB rendezés nélkül és költségek Vizes VB rendezéssel..

  • Attila Bátorfy

   Köszönjük, kiegészítettük azzal, hogy mihez képest szálltak el

   • Jenő Swiss

    Köszi, jó lett:) Szóval csak a wifi többe került mint a tervezett összköltség :)

 • masikszempont

  Fel tudnátok azt is tüntetni, hogy milyen hivatalos bejelentések voltak a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán (pl. december elején továbbjutottunk a harmadik körbe, február végefelé lefújták a jelentkezést) és ezekhez képest milyen tipusú, különösen nagyösszegű kiadások bukkantak fel hirtelen itt a zavaros vizes vb-n?

  • Attila Bátorfy

   Szia, betettünk két dátumjelző referenciavonalat. Köszönjük.

   • masikszempont

    Kösz :).

    Na de most mi lesz az azeri wifi lemondásával? Mennyi pénz ment oda eddig? Van-e kötbér a visszamondás miatt? Mekkora felárral tudnak találni secperc alatt egy “megbízható” szolgáltatót? Az mennyire lesz valóban (nemzet)biztonságosabb, mint az azeri?

   • Péter Szász

    A Momentum is december elején kezdett aláírásgyűjtésbe, annak lehet, hogy nagyobb hatása volt a vizes vb költségvetésére, mint a harmadik körbe jutásnak…

 • Vidéki

  “A drogproblémával küzdőket meg mégis hova lehetne tenni, ha nem szociális bérlakásokba? ”

  Ha csak oda lehet tenni őket, akkor nem kell azon jajongani,

  hogy “Ez az idősek számára hamar veszélyessé tette még a folyosókat is, mert behozta oda a bűnözést. Gyakoriak voltak a rablások, betörések. Az utcákon pedig 1995-ben a bűnözés uralkodott. Az itt lakó időseknek emiatt nem volt semmi okuk kimenni az utcára: nem csak hogy nem volt ott semmi, de még az életüket is féltették. Nem csoda: közvetlenül a hőhullám előtt különösen sok gyilkosság volt a városban, amiről a tévéhíradók nagy terjedelemben be is számoltak.”

  A drogosok, bűnözők emberi jogai, megelőzték az itt lakó idősek emberi jogait.
  Ahol fát vágnak ott hullik a forgács. A drogosok, bűnözők feltételezett “rehabilitálása” (ami szemmel láthatóan nem valósult meg a nagy emberjogász kísérletben) megért némi emberáldozatot az itt lakó idősek részéről, az emberjogászok felfogásában, akik szerint a drogosok, bűnözők “emberi jogai” elsőbbséget élveznek áldozataik emberi jogaihoz képest.